De M&T-onderzoeksgroep van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een consortium gevormd met M&T-vakgroepen van de Vrije Universiteit (VU), Universiteit van Amsterdam (UvA) en Universiteit Utrecht (UU) met als doel om binnen het SURF-project 'Sharestats' statistiekopgaven door te ontwikkelen en online open te delen met studenten en docenten. Een tweede belangrijk doel is om een vakcommunity te vormen die zich ook uitstrekt naar M&T-vakgroepen buiten het consortium om gezamenlijk de kwaliteit en kwantiteit van het online beschikbare oefenmateriaal te vergroten.
De motivatie-motor is ontwikkeld met een door Avans Hogeschool in samenwerking met partners van . Het is een zelfreflectie-instrument dat docenten gebruiken om na te denken over hoe zij in het hoger onderwijs autonome motivatie van studenten kunnen bevorderen.
De module Breineducatie is met een ontwikkeld door Avans Hogeschool in samenwerking met partners van . Studenten in het hoger onderwijs gebruiken de module om meer te leren over leren en motivatie.
Interview Science Guide
over de motivatie-motor en onderzoekend werken van docenten in het hoger onderwijs.
Podcast
“Beter worden in problemen oplossen? Gebruik pen en papier.â€
Expositie
, Amsterdam met Bruno Bocanegra.
Towards a New Theory of Creativity: een publiek experiment waar kunst en wetenschap op zoek gaan naar alternatieve vormen van creatief denken.
Preformative lecture
bij in Nijmegen, met Bruno Bocanegra.
Website en publieke discussie
Als methodoloog draagt dr. Marike Polak bij aan maatschappelijke projecten op het gebied van klinische genetica die tot doel hebben het publiek te informeren over en te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van en .
Website en publiek toegankelijk screeningsinstrument voor persoonlijkheidsfunctioneren
Dr. Marike Polak maakt sinds 2005 deel uit van de onderzoeksgroep van de , waarbij zij haar expertise inzet bij het versterken van empirisch onderzoek naar psychodynamische assessment van functioneren van de persoonlijkheid. Zij is medeontwikkelaar van de OntwikkelingsProfiel Vragenlijst (OPV). De stichting deelt haar expertise in het publieke domein met patienten en behandelaars via een website en via het onderhouden van een vakcommunity.
Social media-accounts van Kristel de Groot waarop nieuws rondom student mental health en studeren met een functiebeperking (vooral aan de EUR, maar ook breder) wordt gedeeld:
Software
voor het ontwerpen en uitvoeren van timing-kritische gedrags- en neuroimaging experimenten van dr. Oliver Lindemann.