Tijdens deze inspirerende online masterclass geeft Paul Schenderling je inspiratie om met andere ogen te kijken naar de economie, mens en natuur. Hij neemt je mee in ideeën en inzichten over hoe we kunnen leven in een maatschappij waarin de mens en medemenselijkheid centraal staat.
Interview: ‘De Filosofie van Genoeg’ Geld is een krachtig middel om van betekenis te kunnen zijn. Volkskrant interviewde opleidingsdirecteur Natasja Naron over wat haar drijft in het werk en het leven.
Interview: . Op 24 mei 2023 interviewden we Annemarie van Gaal over armoede. Bekijk en beluister het interview en laat je inspireren!
Proefcollege: . In deze video uit 2021 neemt Kees Klomp ons mee in de diverse manieren waarop we naar de begrippen 'waarde' en 'geld' kunnen kijken. Bekijk het proefcollege en laat je verrassen!
Artikel: 'Menselijke waardigheid en geld'. Hoe je waardigheid meeneemt in een financiële beslissing, en het verschil tussen prijs en waarde. Dat en meer wordt in dit artikel van Ard Jan Biemond uitgediept. Natasja Naron denkt mee.
Artikel: 'De kunst van het geven'. In hoeverre worden we gelukkig van het geven van giften en cadeaus, en hoe verhoudt zich een geldbedrag tot een cadeau? Natasja Naron neemt ons in dit artikel uit 2023 mee in de materie rondom geven, giften en cadeaus.
Artikel: Verdienste of verantwoordelijkheid?Wat is een bevredigend rendement? Over deze en meer kwesties buigen Henri Slob en Natasja Naron zich.
Artikel: 'Mechanisch of organisch veranderen, wat kies je?' Veranderinitiatieven worden vaak op een mechanische manier aangepakt. Of dit daadwerkelijk beweging en vernieuwing stimuleert? In dit artikel uit 2021 laat Ronald van der Molen ons zien hoe het zit!
Artikel: 'Hoe zet je voornemens om in daadkrachtige acties?'Hoe komt het dat sommige mooie doelen wel worden behaald en andere niet? Kirsten Rohde, hoogleraar gedragseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, legt het uit in dit artikel uit 2023.
Artikel: 'Op goed geluk!'Of je geld kunt verdienen aan geluk, en of geld in essentie over geluk gaat, daar zijn recente onderzoeken naar gedaan. In dit artikel neemt Guy van Liemt, bedrijfseconoom, ons onder andere mee in wat we eigenlijk verstaan onder geluk.
Artikel: 'De economie van het genoeg'. Hoe houdbaar is het geloof in groei in een tijd van grote zorgen om mens en planeet? Anke Teeuw en Natasja Naron onderzochten het.
Artikel: 'Lessen van theologen voor economen'. De vakgebieden economie en theologie lijken tegenpolen, maar niets is minder waar, stelt prof. dr. Paul van Geest in dit artikel van Marije Rispens uit 2022.
Artikel: 'Hoe help je klanten om in beweging te komen?' Waarom lopen zoveel veranderpogingen op niks uit, en hoe help je klanten om in beweging te komen? In dit artikel (2022) van Natasja Naron en Ronald van der Molen lees je hoe je klanten helpt keuzes te maken die passen bij wat voor hen belangrijk is in het leven.
Artikel: 'Onderweg naar meer bevlogenheid'. Met bevlogen medewerkers werk je plezieriger samen en kun je als organisatie superieure prestaties neerzetten, en Ronald van der Molen laat ons in dit artikel uit 2022 zien hoe dat werkt!
Podcast: ''. In deze podcast uit 2022, gepresenteerd door Starlingz, deelt Natasja Naron met ons dat je als bedrijf niet alleen bestaat om geld te verdienen, maar dat je over een missie moet beschikken om bestaansrecht te hebben.
Proefcollege: . In deze video-opname (2021), een proefcollege van ons programma De Betekenis van Rijkdom, toont Joost van der Leij aan hoe ons brein werkt en hoe we deze kennis kunnen inzetten om onze klanten beter te kunnen helpen.
Artikel: 'Verhelderen of beïnvloeden?'. Het verschil tussen tacting (taalgebruik dat de wereld beschrijft) en manding (taalgebruik dat de wereld verandert) is cruciaal voor modern financieel advies, aldus Joost van der Leij en Natasja Naron in dit artikel uit 2023.