De plannen van voetbalclub NAC Breda om via obligaties 鈧5 miljoen op te halen voor de aankoop van het Rat Verlegh Stadion, stuiten op kritische vragen. Sporteconoom Thomas Peeters van Erasmus School of Economics begrijpt de logica van het plan, maar wijst ook op de risico鈥檚.
Volgens universitair hoofddocent Peeters zijn stadions steeds belangrijker geworden als commerci毛le assets: 鈥楥lubs kunnen per bezoeker meer verdienen, zoals via sponsorpakketten en horeca-arrangementen.鈥 Toch benadrukt hij dat stadions voor beleggers 鈥榟eel specifieke activa鈥 zijn, met beperkte waarde als de club in zwaar weer komt.
Desondanks noemt Peeters het obligatieplan van NAC 鈥榚en slimme zet鈥 om geld op te halen. 鈥榁oor veel supporters is de businesscase minder belangrijk. Dat is de essentie van investeren in voetbal: het draait om sportieve prestaties, niet om rendement.鈥
NAC mikt met het 鈥淏eleg van Verlegh鈥 op trouwe fans en sponsoren, die via obligaties het stadion mede mogelijk moeten maken. De onderhandelingen met de gemeente Breda over de koopprijs en voorwaarden verlopen echter stroef, en ook de vereiste goedkeuring van de AFM laat nog op zich wachten.
- Universitair Hoofddocent
- Meer informatie
Lees bovenstaand artikel dat Het Financieele Dagblad op maandag 7 april publiceerde. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer van Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, 06 53 641 846.