Inleiding
Generatieve AI heeft het onderwijs veranderd, zowel binnen als buiten het klaslokaal; maar niet alleen studenten profiteren van de vooruitgang in GenAI, ook voor docenten kan GenAI een praktische tool zijn.
Sinds de lancering van ChatGPT op 30 november 2022 heeft generatieve AI (GenAI) het gezicht van het hoger onderwijs wereldwijd veranderd. Terwijl studenten al profiteren van GenAI, kunnen docenten dat ook. De Universiteitsbibliotheek en de Community for learning & innovation bieden een korte handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je GenAI kunt integreren in je klaslokaal, wat enkele van de inherente problemen met GenAI zijn, en hoe je studenten kunt helpen bij het verantwoord gebruik ervan.
Belangrijkste Feiten & Cijfers
- Type
- E-Learning
- Startdatum
- Op aanvraag
- Tijdsduur
- 2 uren
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Online
- Tarief
- None
Wat ga je bereiken?
- Herken de kansen, beperkingen, en ethische kwesties die GenAI met zich meebrengt
- Evalueer de invloed van GenAI op je cursusontwerp
- Schat de impact van GenAI op je beoordeling in en pas die indien nodig aan
- Identificeer manieren waarop jij en je studenten GenAI op een verantwoorde manier kunnen gebruiken.
Startdatums voor: Integrating GenAI into your classroom
Inhoud
In deze module vind je een korte introductie tot generatieve AI: wat het is en waar je op moet letten. Vervolgens zal je leren over de impact op onderwijs en toetsing: wat je kunt doen om het risico op ongewenst gebruik te minimaliseren en hoe je studenten kunt helpen om GenAI op een verantwoorde manier te gebruiken. De module biedt ook een korte introductie tot prompting en additionele hulpmiddelen. De focus van deze e-learning module ligt op Large Language Models (LLMs), zoals onder andere ChatGPT, Copilot, Claude, Deepseek, en Grok. Deze module behandelt geen beelgeneratoren.
Doelgroep
Deze e-module is gericht op docenten en onderwijsassistenten die meer willen leren over het verantwoord gebruik van GenAI in hoger onderwijs en de impact die het kan hebben op hun onderwijs.
Context
Deze e-learning is oorspronkelijk ontwikkeld door de TCL Science van de Universiteit van Amsterdam (UvA), en aangepast voor de Erasmus Universiteit Rotterdam door de Erasmus Universiteitsbibliotheek en de Community for Learning & Innovation. Deze module werd mogelijk gemaakt door Npuls, het Nationaal Groeifonds programma, dat wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Contact
Jesse Millek
Informatie-specialist Universiteitsbibliotheek
- E-mailadres
- jesse.millek@eur.nl
Feiten & Cijfers
- Tarief
- None
- BTW
- Niet van toepassing
- Startdatum
- Op aanvraag
- Tijdsduur
- 2 uren
- Aangeboden door
- Universiteitsbibliotheek
- Type
- E-Learning
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Online
- Partner
Community for Learning & Innovation